Aan een van de poorten verscheen een kleine man met een spichtig gezicht. Wahid Boudina heette me welkom, vroeg hoe het met Abdelali uit Roermond was, en ging me voor naar een koel vertrek. De televisie zond Arabische tekenfilms uit. De twee zoons en twee dochters van Wahid stelden zich voor, drie pubers en een kind, ze lachten verlegen, zijn vrouw schonk thee.

Mijn lijf voelde na de lange rit aan als een uitgeknepen spons. Het liefst stapte ik in een warm bad, om daarna uitgestrekt in de schaduw van een palmboom te liggen, met geen ander geluid dan het ruisen van de bladeren.

Aan een van de poorten verscheen een kleine man met een spichtig gezicht. Wahid Boudina heette me welkom, vroeg hoe het met Abdelali uit Roermond was, en ging me voor naar een koel vertrek. De televisie zond Arabische tekenfilms uit. De twee zoons en twee dochters van Wahid stelden zich voor, drie pubers en een kind, ze lachten verlegen, zijn vrouw schonk thee. Mijn lijf voelde na de lange rit aan als een uitgeknepen spons. Het liefst stapte ik in een warm bad, om daarna uitgestrekt in de schaduw van een palmboom te liggen, met geen ander geluid dan het ruisen van de bladeren.