Isabelle Eberhardt trok aan het einde van de negentiende eeuw door de Sahara, toen een groot deel van Algerije ingenomen was door Frankrijk. Ze had twee gedaanten, en misschien nog wel meer. Ze was een vrouw, maar in Algerije was zij meestal een man.

In de mannelijke versie heette ze Mahmoud Saadi, een Tunesische student op zoek naar de ware leer van de islam. Verkleed als de Arabieren die ze tegenkwam mengde zij zich het liefst onder nomaden, vagebonden, mensen met weinig bezit en zonder vaste woonplaats.

Isabelle Eberhardt trok aan het einde van de negentiende eeuw door de Sahara, toen een groot deel van Algerije ingenomen was door Frankrijk. Ze had twee gedaanten, en misschien nog wel meer. Ze was een vrouw, maar in Algerije was zij meestal een man. In de mannelijke versie heette ze Mahmoud Saadi, een Tunesische student op zoek naar de ware leer van de islam. Verkleed als de Arabieren die ze tegenkwam mengde zij zich het liefst onder nomaden, vagebonden, mensen met weinig bezit en zonder vaste woonplaats.